Nijmegen

Nijmegen

Nijmegen: Een bruisende stad

Nijmegen is een groene en ruime stad welke veel heeft te bieden aan haar bewoners. Aangenaam en plezierig wonen staat voorop. De stad bruist en ontwikkelt zich continu. Nijmegen is een stad voor studenten en starters bij uitstek, en dat merk je. De binnenstad heeft een uitgebreid winkelaanbod, vele knusse kroegjes en gezellige eetcafés en restaurants.

 

Evenementen en cultuur

Nijmegen staat ook bekend om alle evenementen op het gebied van sport, ontspanning en muziek die er georganiseerd worden. Zo is Nijmegen één week per jaar het sportieve middelpunt van Nederland tijdens de Vierdaagsefeesten. Daarnaast wordt ook de Zevenheuvelenloop georganiseerd en worden er jaarlijks diverse grote (pop)concerten en festivals gehouden. Maar ook op cultureel gebied is er van alles te doen. Zo vind je in Nijmegen het Valkhofmuseum voor moderne kunst en Romeinse archeologie, concertzaal De Vereeniging, de stadsschouwburg, cultureel centrum LUX en het Nederlands bekendste alternatieve pop-podium Doornroosje.

 

Bereikbaarheid

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De ligging aan de Waal tussen heuvels en bossen maakt de plek al twee millennia aantrekkelijk als woonplaats. Nijmegen heeft vier NS-stations en is goed bereikbaar via de snelwegen A15 en A73, waar je vanaf het Hertogplein via de Waalbrug zó oprijdt.

Meer informatie over Nijmegen: Gemeente Nijmegen (www.nijmegen.nl), VVV Arnhem Nijmegen (www.vvvarnhemnijmegen.nl)